Monday, 7 January 2013

Welcome 2013!

Assalamualaikum. Waddup guys? Ewah.

Ya Allah dah lama gila blog ni terbengkalai. Saya pun dah tak ingat macam mana nak update. Kalau dulu hari hari nak menaip. Sekarang? Siput babi pun lagi rajin dari saya. Hahaha. Apa kena mengena siput dengan saya? Ek eleh. Seriously it's been too long since I update my last post. Mesti dah tak ada orang nak baca blog saya :'( *nanges tepi peti ais rumah jiran* Kesoh menda aku. Ok. 

Yah, like everybody know. We are in 2013 now. Goodbye 2012. Thanks for the memories. To be honest, my 2012 isn't good at all. Too much problems. But? I'm still alive. Memang lah alive kan? Kalau tak siapa yang menaip blog ni. Mak kau ke? Ek eleh asal mak kau pulak? Hahahahahaha. Hidup saya sekarang memang dah berubah. Banyak mana dowh hidup ko berubah? Sebanyak pengkhianat yang ada dalam hidup setiap orang. Phew ayat saya, makan simpang empat betul. Eh. 

Muka bajet bahagia. Ko ada? 
Ceh muka paling bahagia ah tu konon. Geli gila ada peace. Hahahahaha. Oh by the way saya macam tak boleh terima saya dah 19 tahun. Tapi tak apa lah, sebab saya yakin saya masih comel. Amboi *jalan selak kain* Hikhikhik. I'm still teenagers. Tahun ni je last umur ada 'belas belas' pasni dah 'puluh puluh' but it's okay. Age is only a number. Ceh padehal tak boleh terima yang makin lama makin tua. Jawapan nak selamat je ko ni -.- 

Now saya belajar dekat International Islamic College kat area batu caves. Ceh jangan terkejut ah pasni muka saya ada dalam 'ustazah pilihan' Masalahnya-ada-ke-orang-nak-amek-ko-kuar-kat-tv. Ok *jeling diri ko* Saya amek course Diploma In Early Childhood Education 'Eleh konon comel lettew...' kata aku kepada diriku. Mesti orang cam tanya 'Asal kau amek course ni dowh' 'Ada masa depan ke?' 'Kau nak kerja apa lepasni?'  Ek eleh mesti ah saya nak bukak tadika, tak kan saya nak pergi audition 'vokal bukan sekadar' pulak kan. Ceh tetiba. Ahaks. 

Saya nak amek course ni pun sebab bagi saya kalau saya dah ada anak nanti. Biar saya yang jaga anak saya sendiri. Masalahnya-ada-ke-orang-nak-kawen-dengan-ko. Ok. Lebih terjamin lah daripada hantar kat orang lain. Saya nak kumpul semua anak anak buah saya, biar saya yang didik. Ewah comel betei dapat makcik camnik *ketawa tepi buai* -.- Silalah hantar anak korang semua kat saya. Kahkahkah. 

Ok lah tu je saya nak cerita. Silalah smorang rindu kat saya. Hahaha. Semoga tahun baru ni membawa rezeki yang banyak pada korang semua. Learn from mistakes :) If people do something bad to you, it's okay. Just let them be. One day they will get what they give you. One thing that I have learn 'sabar itu indah' Yah exactly. Good luck for everybody life! xoxo.






Saturday, 21 July 2012

It's been too long.

Assalamualaikum. Salam ramadhan :')


Aucak. Ewah kemain happy lagi aucak dia. For sure lah dah 3 bulan saya tak update blog. So sempena bulan ramadhan ni saya gigihkan lah jugak tangan nak menaip keyboard ni. My dear blog, sorry sebab dah lama tak bagi nafkah :( Dah boleh mintak cerai dah sebenar nya. Kahkahkah. 

Saya tak tahu lah kalau ada ke tak orang yang rindu saya. Mungkin takda. Tapi terima kasih jugak kalau ada yang merindui diriku yang hina ini. Ewah~ Oh sebelum terlupa, selamat berpuasa kepada semua umat islam. Sesungguh nya bulan puasa ni cuaca dia panas lain macam. Pagi pagi dah bahang. Pukul doblas tengahari dah lapar -,- Periuk kosong kosong~~ Ohooo~~


Macam lah comel sangat gambar kau ni -,- Hahahaha
Saya update blog pun sebab nak lepaskan gian dah lama sangat tak menaip. Saya pun dah lama tak update fb, twitter apatah lagi blog. Life saya sekarang tak banyak bergantung on social network. Sorry pada semua kawan kawan yang ada cari saya dekat fb twitter and whatsapp tapi saya tak reply. Bukan sombong. Seriously tak berniat nak buat tak tahu. Tapi saya ada sebab. Maaf lagi sekali. 

So sempena ramadhan ni saya dengan terbuka hati nak mintak maaf kepada semua yang pernah tersakit hati pada saya. Kepada semua kawan atau bekas kawan. Makin lama saya hidup makin banyak benda saya belajar. Tapi honestly, saya cuba setiap hari maafkan apa apa org buat dekat saya. Tapi nak lupa semua benda tu mungkin seumur hidup :) Tapi now saya bersyukur sebab saya jauh dari org org yang saya pernah kenal. Mungkin nampak macam lupa daratan. Tapi saya hidup bukan untuk puaskan hati semua orang. Saya rasa tenang je hidup macam sekarang ni. Semua sederhana. 

Seriously terima kasih sangat kepada siapa yang masih ingat saya, yang contact saya even zaman sekolah dah lama berakhir. Thank you again :) Seriously, saya bukan jenis yang pedendam. Masa yang akan tentukan segala nya. Nanti hari demi hari mesti sembuh punya hati :) 

Okay stop being too serious. Hahaha. Btw, harini saya tak dapat pun buka dengan family and semua adik beradik. Along saya nak balik kampung suami dia tapi kereta boleh pulak rosak. Then parents saya terpaksa hantar kereta. Mustahil lah sebelum maghrib dapat balik rumah :( Masak pun tak lagi. Pepandai lah hakoo nak hidup harini. Hahahahaha. Bad luck for first ramadhan. So sesiapa yang tak dapat jugak buka puasa dengan family sila lah jangan sedih. Kerana bukan anda seorang yang nasib nya begitu -.-


For all fellas x 

So apa pun saya nak ucap awal awal ah. Selamat hari raya. Even baru first day puasa. Pedulik hapee hakooo. Ahaks *dancing* Selamat bertarawikh semua. Mohon jangan main mercun time orang tarawikh. Kalau taknak takda tangan sebelum raya mohon ikut pesanan penaja ni. Okay mohon jangan nak makan semua benda. Sila kawal nafsu. Mohon smorang puasa penuh tahun ni. Dan selamat berhari raya dengan selamat. Wuhuhuhu. Gracias x 


Monday, 30 April 2012

Just Simple Entry.

Assalamualaikum. Kalau jawab saya comel, kalau tak jawab saya cumilzz. K.

Ohhh emm jayyyyyyyy!! I miss my blog so much. Almost 2 month saya tak update blog. I miss my blog and I know everyone miss me. Ahaks~ Mintak maaf ye blog nak wat canneh twitter lagi best :( Mesti blog hakoo jawab cennih 'Dasar durjana ko sher, habis madu sepah dibuang' :O Maigadd! I don't even touch you my baby petai bacin! Mwehehehe. But seriously, I miss being a blogger. Dulu hari hari update. Mesti ada je entry *nanges dalam laci bilik mak* I miss being gila gila in my own post. Tsk Y.Y Nobody cares sher~





I don't know macam macam jadi dekat saya sepanjang dua bulan tak update blog ni. Tah bila saya nak dapat lesen. Lambat betul lah mega ni. Jangan sampai saya bako k mega tu. Kahkahkah. Tak lawak pun sebenar nya. Tapi saya memang tak suka ah kalau perempuan yang ajar mulut bising je.. Hi akak saya cuma cakap je..........*sembunyi dalam boot* Haritu dia cakap saya ni hati kering takda perasaan :( Sekati saya lah!! Tak kan nak nanges pulak bila kena marah. Hilang macho nanti. Dimana ada kemahuan disitu ada highway~ What? Me wempitz? Hi darknakalz...... *pengsan* Kahkahkah <----- again mintak lempang.

Saya cuma nak cakap ah. Saya rasa twitter macam merubah kehidupan saya. I don't know ah. They just being nice to me. Hi dakdak burung biru~ Burung? iRepeat.. Burung? Hahahahahahaha. Burung beterbangan disekeliling pantai~  Bertambah menarik dari pandangan mata~ Zaizaizaizai~ <---- Lagu kristal lah shewlakahh -,- 

Imma happy kids~ *dancing* Ahaks~

Oh one more things. Saya nak bagi ucapan sikit kepada sesiapa yg terasa... Silalah terasa *chicken dance* Awk ingat tau saya tak marah pun pasal awak bukak cerita saya pada orang lain. Just so you know I'm still standing and my life more meaningful without you, you, you and you. Keep this for the rest of your life. I just hope karma slap you before i did :) You mad? Stay mad. I don't even care. Bergabung ah sebanyak tenaga mana pun nak jatuhkan saya. Awak tak kan berjaya. Dan cuba lah selagi awak hidup k? Kesunyian? Taip 'on sunyi' hantar ke 43379. Semoga berjaya. You just need more effort k? Hahahahahahahaha. Eh sorry tergelak :( Kahkahkah. K. Muah xx!!

Okay besok cuti saya nak keluar dengan Miegha Azahar a.k.a batang berjuntai. Siapa nak ikut? Jommah~ Tolong memeriahkan lagi suasana~ Oh ya for my bebi carol a.k.a @SharolTravor good luck for PLKN. We will miss you abang botak to be :') Do take care yourself. Everything is gonna be okay. We always lavh you carol. Lupakan masalah and enjoy your PLKN. #TeamiNatural FTW!! @Mierazhar @IzyanYayan @AmerThor @SharolTravor @HilmiMustaqim :') I just love them too infinity xx.




Just random post nak menghilangkan kerinduan untuk berblogging :') For 94's yang akan sambung belajar dekat matrik. Good luck for being freshie. Mwehehehehe :p Saya tengah tunggu UPU. Sebab saya tak mohon matrik. Saya harap dapat mulakan hidup baru nanti. Semoga lebih baik. InsyAllah. 


Saya tak tahu apa motif saya. Kahkahkah.

Notaserapemon; I love everyone who loves me. Nuff said :')